”Beneli Academy” lär ut det senaste inom smarta etiketter

PUBLICERAD: 29 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Benelis VD Robert Östman tillsammans med Farvash Razavi|Creative Director på Rolling Optics AB

Helsingborgsbaserade etikettföretaget Beneli har genomfört sitt första ”Beneli Academy” – ett utbildningsseminarium, där varumärkesägare och leverantörer från norra Europa fått lära sig det senaste inom smarta etiketter.
Beneli Academy är en uppgradering av den etikettskola, som Beneli startade för drygt tio år sedan, och tanken är att ”akademin” ska bli ett regelbundet återkommande forum med fokus på framtidens etiketter.

Beneli AB är ett etikettföretag som ligger i frontlinjen och aktivt driver utvecklingen av smarta etiketter. Beneli har en stor bredd och producerar allt från traditionella produktetiketter med hög kvalitet till tekniskt avancerade lösningar. Affärsområdet smarta etiketter utvecklas mycket snabbt och där har Beneli vunnit flera internationella utmärkelser.

”Vi kan tillverka unikt designade produkter med extremt hög kvalitet, samtidigt är vi specialister inom utveckling av smarta etiketter, producerade med ledande adhesiv och färger samt ibland microchips. Det här är teknologi, som har stor efterfrågan inom flera branscher, t ex läkemedel, livsmedel och säkerhet”, förklarar Benelis VD Robert Östman.

Den 23-24 november genomförde man sitt första utbildningsseminarium under beteckningen Beneli Academy. 
Ett 30-tal av norra Europas vassaste varumärkesägare och leverantörer fanns på plats för att inspireras och dela med sig av sina tankar och sin kompetens. Fokus låg också på nätverkande och gemensamma workshops.

Vid årets Beneli Academy diskuterades bl. a följande
Användande av 3D-teknologi för att förhindra olaglig kopiering av olika produkter
E-hälsa – framtida lösning inom sjukvården – smarta etiketter välkomnas
Brand Identity – etiketter som eye catcher och känsloförmedlare

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax