BASF drar ner på produktionen på grund av lågt vattenstånd…

PUBLICERAD: 9 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Vid sin anläggning i Ludwigshafen vid Rhens strand har BASF tvingats dra ner på produktionen på grund av det låga vattenståndet i floden.|Torkan har gjort att vattenståndet i Rhen är mer än en meter under det normala på långa sträckor av floden.

Hettan och torkan, som drabbat inte bara Sverige utan hela Europa, orsakar både väntade och oväntade problem. Exempelvis har tyska plast- och kemikoncernen BASF tvingats dra ner på sin produktion på grund av lågt vattenstånd i floden Rhen…

BASF-koncernen meddelade i början av månaden att man måste minska sin produktion vid de anläggningar som ligger i anslutning till Rhen, bland annat vid koncernens huvudanläggning i Ludwigshafen. Orsaken är att fabrikerna på grund av det låga vattenståndet i Rhen inte kan använda så mycket av flodens vatten, som behövs för att hålla produktionen uppe på normal nivå.

”Flaskhalsar kan uppstå i produktionen på grund av väderläget och vi är i nära kontakt med våra kunder och informerar dem om läget”, skriver BASF på sin hemsida.

Det låga vattenståndet i Rhen påverkar också möjligheterna till transporter av BASF-produkter via lastfartyg och pråmar. Bolaget försöker lösa problemet genom att använda fler, men mindre djupgående, båtar för transporterna, men man flaggar för att om torkan fortsätter kan det minskande vattenståndet orsaka leveransproblem och tvinga fram alternativa transportlösningar.

Sommarhettan och bristen på regn har gjort att vattenståndet i Rhen, som är en av Tysklands viktigaste och största transportvägar, har gjort att vattennivån nu är mer än en meter lägre än normalt på långa sträckor av den väldiga floden.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx