Bärpackning flyttas från Polen till Haparanda

PUBLICERAD: 16 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Polaricas blåbär

Under våren 2017 flyttar bärföretaget Polarica en betydande del av sin bärpackning från fabriken i polska Swidwin till Haparanda.
Satsningen kommer att ge kommunen tre nya fasta arbetstillfällen utöver det nuvarande teamet på 31 anställda. 

”Vi är mycket glada över denna satsning, som inte bara kommer att skapa många nya arbetstillfällen i Haparanda, utan också är en stor miljösatsning. Eftersom vi jobbar med vilda produkter från naturen, är vi beroende av att vår natur mår bra. Därför ligger detta oss extra varmt om hjärtat”, säger Juha Ruohola, VD Polarica.

Polaricas blåbär, lingon och hjortron plockas i Sverige och i Norra Finland och därför blir Haparanda en geografiskt bra bas för packning. Det skriver Polarica i ett pressmeddelande. Härifrån kan man sedan smidigt distribuera till både Sverige och Finland, där den största delen av marknaden ligger. Genom att packa bären på samma ort, som de plockas, minskar man företagets miljöpåverkan både genom färre transporter och inbesparat förpackningsmaterial.

”Genom satsningen vill vi visa att vi brinner för det vilda och att vi verkligen tar vårt miljöansvar på allvar”, säger Juha Ruohola.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x