Barnmatsproducenten Organix lanserar förpackning i bioplast

PUBLICERAD: 24 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Klämpåsarna med Organix barnmat är nu till största delen tillverkade av sockerrörsbaserad bioplast. (Bilden är ett montage. Bilder Semper)

Som ett av de första barnmatsföretagen i Europa kommer Organix i år att lansera en klämpåse tillverkad i sockerrörsbaserad bioplast. Organix, som startades i Storbritannien 1992, säljs och distribueras i Norden av svenska Semper AB.

Den nya förpackningen är tillverkad av 70 procent växtbaserad plast från förnybara källor som sockerrör. Den växtbaserade plasten, som används i förpackning och kork, har noggrant testats och analyserats och den uppfyller all livsmedelssäkerhet – och kvalitetsstandarder relaterade till barnmat.

Genom att byta till en ny, växtbaserad förpackning för hela sitt sortiment av barnmat i klämpåsar, kommer Organix att reducera koldioxidavtrycket med 59 procent och minska mängden oljebaserad plast med 54 ton om året.

”Dagens föräldrar värderar mer hållbara alternativ i både förpackning och produkt. Kategorin med klämpåsar har haft en stark tillväxt under det senaste decenniet, därför är det viktigt för oss att gå över till mer hållbara lösningar”, säger Anna Hellström, internationell marknadsdirektör för Organix.

Organix startades i Storbritannien 1992 av Lizzie Vann och introducerades på de nordiska marknaderna 2016/2017 med lanseringen av ett brett sortiment, inklusive ekologiska babysnacks och en helt ny serie som kallas ”Organix Just”. Förutom att ta fram ekologiska och nyttiga barnmatsprodukter, tror företaget också på att skydda jordens resurser för kommande generationer och arbetar kontinuerligt mot att från 2023 göra alla sina förpackningar hundra procent hållbara.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax