Ball bygger burkfabrik och ökar i Nordamerika

PUBLICERAD: 21 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Ball Corporation ska bygga en fabrik i Mexico för tillverkning av dryckesburkar i metall.

Globala metallförpackningskoncernen Ball Corporation ska bygga ny fabrik i Mexico för tillverkning av ölburkar i metall. Fabriken blir ett komplement till Balls befintliga anläggningar och ska öka bolagets marknadsandelar på den nordamerikanska kontinenten. 

Fabriken, som byggs i Monterrey, ca 20 mil söder om gränsen till Texas, kommer att ha två tillverkningslinjer för produktion av ölburkar i metall i flera olika storlekar. Fabriken kommer även att tillverka ölburkar i specialutförande.

Fabriken ska vara produktionsklar under första halvåret 2016 och merparten av produktionen är redan säkrad genom långtidskontrakt, enligt ett pressmeddelande från Ball Corporation.

”Efterfrågan på metallburkar för öl, såväl i standardutförande som specialdesignade, fortsätter att växa och fabriken i Monterrey ger oss möjlighet att utöka vår kundbas och vår produktportfölj. Detta är ett projekt som breddar vår geografiska räckvidd in på en ny och växande marknad”, säger Daniel W. Fisher, chef för Balls nordamerikanska affärsområde för dryckesförpackningar i metall.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax