Bakpotatis on-the-go förpackad i mikrosäker “kartongbägare”

PUBLICERAD: 3 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Ett nytt on-the-go-koncept: en bakpotatis i kartong/plast-bägare

Här är ett annorlunda on-the-go-koncept: en 250 grams bakpotatis, som tillagas i mikrovågsugn, och äts med en integrerad gaffel och en medföljande dipsås. Allt förpackat i en bekväm kartongbägare med plastlock!
Konceptet är framtaget av franska företaget Parmentine och förpackningen är utvecklad och tillverkad av österrikiska
Greiner Packaging.

De speciella bägarna, som består av en kombination av kartong och polypropen, kallas K3® och tillåter att den förtvättade och bakfärdiga potatisen kan tillagas direkt i bägaren i mikrovågsugn. Bägarens kartongskikt skyddar värmen från potatisen från att tränga ut till ytan och gör att konsumenten kan äta sitt mellanmål direkt ur förpackningen. Bägaren är dessutom försedd med ett litet fönster, vilket gör att konsumenten kan se produkten innan köp.

På toppen av bägaren finns en liten plastbägare med dipsås och bägaren är sedan försluten med ett transparent plastlock, i APET, vilket också fungerar som ”matskål”. En liten plastgaffel är också integrerad i förpackningens plastlock.

Såväl bägare som förslutningslock tillverkas genom varmformning, varefter bägaren förses med ett yttre skikt av tryckt och värmeskyddande kartong.

”Kombinationen av kartong och plast gör våra K3®–bägare mycket populära. Det är inte bara att bägarna känns och ser bra ut, de tilltalar dessutom miljömedvetna konsumenter, genom att mängden plast reducerats. Det var också dessa fördelar, som fick Parmentine att bestämma sig för våra bägare”, säger Kenneth Boldog, europeisk försäljningsdirektör hos Greiner Packaging.

Produkten finns för närvarande hos detaljhandelskedjor i Frankrike och Tyskland och ska inom kort även introduceras i Storbritannien.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x