Backman lämnar över stafettpinnen till Lang

PUBLICERAD: 6 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Leif Backman (t.h.) lämnar nu över stafettpinnen till Mikael Lang. (Bild Brobygrafiska)|Leif Backman går i pension efter många år i flexobranschen och i värmländska FlexoPartner. (Bild Brobygrafiska)

Efter många år i flexobranschen är det dags för Leif Backman, VD för FlexoPartner i Sunne att gå i pension. Stafettpinnen lämnar han över till Mikael Lang.
Inför pensioneringen säger Leif Backman själv att hans dröm en gång var att bli brobyggare   och på sätt och vis har han ju lyckats bygga broar, men inom en helt annan bransch…  Det arbete, som Leif Backman åstadkommit tillsammans med kollegerna på FlexoPartner, senare Marvaco, är stort både inom lokalt företagande och internationell innovation

Det är bara något år sedan FlexoPartner blev uppköpt av Marvaco Group AB och då med Backman kvar som VD. Det är nu också Marvaco AB med Mikael Lang i spetsen, som kommer att fortsätta att driva flexoföretaget. 

”Verksamheten i Sunne kommer fortsätta precis som innan, men vi har nu ett par stora skor att fylla! Vi har mycket kompetens inom koncernen och Leif kommer fortfarande att finnas kvar som konsult, så det här kommer att bli bra”, säger Mikael Lang.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x