Axfood förvärvar 100 procent i matkasseföretaget Middagsfrid

PUBLICERAD: 1 juni 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Middagsfrid var först i världen med färdigplanerade matkassar med recept direkt hem till konsumentens dörr. (Bild Middagsfrid)

Middagsfrid, som var först i världen med färdigplanerade matkassar med recept direkt hem till dörren, förvärvas till 100 procent av detaljhandelskoncernen Axfood. Köpet sker via Axfoods dotterbolag Matse Holding AB.
”Genom köpet stärker och breddar vi ytterligare vårt erbjudande till kund”, säger Axfoods VD Klas Balkow.

Middagsfrid, som grundades 2007, har i dag ett 20-tal anställda. Bolaget levererar matkassar till kunder på cirka 300 orter runt om i Sverige och har en omsättning som i fjol uppgick till cirka 75 miljoner kronor. Kontor med provkök finns i Stockholm.

”Axfood har haft ett långt och bra samarbete med Middagsfrid, då vi bland annat packar och levererar deras varor. Vi har samma grundsyn vad gäller god och hållbar mat och därför känns det här förvärvet rätt i vår strategi att fortsätta växa inom näthandeln,” säger Klas Balkow.

Måns Danielsson, VD för Matse Holding, menar att Middagsfrid är ett perfekt komplement till den nuvarande verksamheten i Mat.se

”Med förvärvet stärker vi också vår kunskap, erfarenhet och kompetens, när det gäller färdiga middagslösningar.

Middagsfrids grundare Kicki Theander är nöjd med att nu få Axfood som ny ägare av hennes livsverk.

”Jag startade Middagsfrid utifrån en önskan att kunna hjälpa familjer att äta bättre. Vår ambition är att alltid ligga steget före vad gäller nya rön och våra kassar ska innehålla mat, som är lite bättre än när kunden handlar själv – bättre variation, mer ekologiskt, färre halvfabrikat, mer färska varor samt alltid en stor andel grönsaker. Jag ser Axfood som en stor och trygg ägare, med en långsiktighet i allt som de gör. De har även en bred och djup förståelse för den bransch vi själva är verksamma i”, säger Kicki Theander.

Kicki Theander blir kvar i bolaget som ansvarig för affärsutveckling och PR. Ny VD för Middagsfrid är sedan den 29 maj Mikael Sahlsten.

Text Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex