Avtal mellan polymerjättar ska ge global tillgång på bioplast

PUBLICERAD: 17 juni 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Nestes biobaserade råmaterial kommer att behandlas och förädlas vid LyondellBasells krackeranläggning i tyska Wesseling. (Bild LyondellBasell)|Mercedes Alonso, EVP Renewable Polymers & Chemicals bei Neste und Geschäftsführerin der Neste Deutschland GmbH|Richard Roudeix, LyondellBasell. (Bild LyondellBasell)

Finska Neste och nederländska LyondellBasell har träffat ett avtal för att göra polymerer och kemikalier från förnybara bioråvaror mer tillgängliga för globala varumärken.

Det långsiktiga kommersiella avtalet innebär att LyondellBasell ska bearbeta och förädla Nestes råmaterial Neste RE ™, som framställs från biobaserade källor som växt- och förpackningsavfall, restoljor, fetter, etc. Det biobaserade råmaterialet kommer att bearbetas och omvandlas till biobaserade polymerer vid LyondellBasells krackeranläggning i tyska Wesseling och sedan säljas till globala polymer- och plastaktörer under varumärket CirculenRenew.

Mercedes Alonso, Neste. (Bild Neste)

”Vi är mycket glada över detta strategiska partnerskap. Med LyondellBasell delar vi den innovativa andan och känslan av att det brådskar att göra aktiva bidrag för att bekämpa klimatförändringar och påskynda övergången till en cirkulär bioekonomi. Jag ser väldigt mycket fram emot de kommande milstolpar, som vi kan nå tillsammans”, säger Mercedes Alonso, Executive Vice President, Renewable Polymers and Chemicals på Neste.

Företagen skriver i ett pressmeddelande att man genom sitt samarbete bidrar till utvecklingen av den europeiska marknaden för mer hållbara lösningar för polymerer och kemikalier. Genom att säkerställa kontinuitet med betydande volymer i industriell skala av förnybara polymerer, som produceras med förnyelsebara råvaror från biobaserade källor, vill företagen göra det möjligt för hållbarhetsfokuserade varumärken att utveckla mer hållbara produkter och erbjudanden.

Richard Roudeix, LyondellBasell. (Bild LyondellBasell)

”Vi är mycket nöjda med att vi tillsammans med Neste kan föra våra kunder ett steg närmare skapandet av mer hållbara slutprodukter. Den utökade relationen med Neste är en viktig del i vår mångsidiga strategi för att leverera våra hållbarhetsmål”, säger Richard Roudeix, LyondellBasell Senior Vice President för Olefins and Polyolefins för Europa, Mellanöstern, Afrika och Indien.

——————————————————
I april i år lanserade LyondellBasell produktfamiljen Circulen. Produkterna i CirculenRenew består av kemiskt återvunna polymerer kopplade till förnyelsebaserade råvaror, medan polymerer, tillverkade av mekaniskt återvunna material, marknadsförs under varumärket CirculenRecover och de som är kopplade till avancerad (molekylär) återvinning kallas CirculenRevive.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x