Även Landa lanserar nytt inför drupa 2016

PUBLICERAD: 31 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Landas nya digitalpress W10 Nanographic Printing Press kommer att visas på drupa 2016 i Düsseldorf.

Inför drupa 2016 duggar det tätt med nyheter kring digitala tryckpressar. Senast i raden är israeliska Landa, som utvecklat en ny ultrasnabb digitalpress för flexibla förpackningar.
Landas nya press, som har beteckningen Landa W10 Nanographic Printing® Press, sägs vara industrins första digitala press för konventionell tryckproduktion av flexibla förpackningar.

Den nya Landa-pressen, som arbetar med Landas digitala Nanographic-teknik, sägs enligt företaget kunna trycka med djuptryckskvalitet och i samma hastigheter som i konventionella tryckpressar. Banbredden är 41 tum eller cirka 1 meter och hastigheten anges till 200 meter i minuten med tryckmöjligheter upp till 8 färger.

Enligt ett pressmeddelande från Landa kan den nya pressen trycka på ett flertal olika substrat, vilka används till flexibla förpackningar, exempelvis olika typer av förpackningsfilmer i plast och aluminiumfolier, men även material som papper, kartong och wellpapp.

”14 års forskning och utveckling av nanoteknologi har gjort det möjligt för oss att tillverka denna digitalpress, som är ett genombrott vad gäller kvalitet, hastighet och kostnadsbesparingar. Vi förväntar oss att besökare till vår monter på drupa 2016 kommer att bli helt hänförda över pressens prestationer”, säger Benny Landa, styrelseordförande för Landa Group.

drupa 2016 äger rum i Düsseldorf 31 maj – 10 juni.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x