Även detaljhandeln medverkar i klargörande KRAV-konferens

PUBLICERAD: 21 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Lisa Säfwenberg är förpackningsutvecklare inom kategorin egna varumärken på Axfood.

Den 11 juni arrangerar KRAV tillsammans med tidningen nord emballage ett seminarium på temat ”Ekologiska livsmedel i miljösmart förpackning”. Avsikten är att informera om KRAV:s regler för förpackningar till livsmedel, som får märkas med KRAV-symbolen.
Förutom representanter från KRAV deltar även varumärkesägare och förpackningsindustrin, och nu har även detaljhandeln tillkommit. Ny talare i programmet är nämligen Lisa Säfwenberg, som är förpackningsutvecklare inom kategorin egna varumärken på Axfood. Rubriken på hennes föredrag är ”Livsmedelshandelns arbete för hållbara förpackningar”. 

Seminariet, som äger rum torsdagen den 11 juni i nya konsert- och kongressanläggningen Malmö Live i Malmö, vänder sig till tillverkare av förpackningar, livsmedelsproducenter (stora som små) samt till certifieringsföretagen.

All information om programmet och anmälningsuppgifter hittar du HÄR!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x