Automatisk konturmätning ger effektivare e-handelshantering

PUBLICERAD: 3 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

I Leuze electronics nya tredimensionella volym- och konturmätningssystem passerar objekten en mätande ljusridå. (Bild Leuze electronic)|CMS 700i-systemet kan även mäta mycket platta förpackningar, ner till 5 millimeters tjocklek. Minimimåtten för att mäta objekt är 5x50x50 millimeter. (Bild Leuze electronic)

Tyska företaget Leuze electronic, specialister på sensorteknik, har utvecklat ett system för tredimensionell konturmätning av förpackningar, som ger effektivare lagring och hantering för aktörer inom e-handel.

CMS 700i-systemet kan även mäta mycket platta förpackningar, ner till fem millimeters tjocklek. Minimimåtten för att mäta objekt är 5 x 50 x 50 millimeter. (Bild Leuze electronic)

Systemet, som kallas CMS 700i, är baserat på mätande ljusridåer, där kontur och position hos ett passerande objekt mäts och registreras oberoende av objektets form och ytstruktur.

Leuze electronic skriver i ett pressmeddelande att även platta föremål, som till exempel postorderpåsar, kan mätas exakt och ekonomiskt utan en komplicerad kamerainstallation. Minimimåtten för höjd, bredd och längd för objekt, som kan mätas, är 5 x 50 x 50 millimeter.

CMS 700i kan fritt kombineras med ytterligare funktioner och är lämpligt för både nya och befintliga applikationer inom automatiserad lagerhantering.

——————————————————
Leuze electronic grundades 1963 och har sitt säte utanför Stuttgart i Tyskland. Företaget är ett specialistföretag inom området sensorteknik, har över 1.200 medarbetare på 24 platser i världen. I Sverige finns det skandinaviska dotterbolaget Leuze electronic Scandinavia ApS i Norrtälje.
Merparten av Leuze electronics kunder finns inom förpacknings- och livsmedelsindustri, lagerautomatisering, m fl.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x