Automatisk konturmätning ger effektivare e-handelshantering

PUBLICERAD: 3 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

I Leuze electronics nya tredimensionella volym- och konturmätningssystem passerar objekten en mätande ljusridå. (Bild Leuze electronic)|CMS 700i-systemet kan även mäta mycket platta förpackningar, ner till 5 millimeters tjocklek. Minimimåtten för att mäta objekt är 5x50x50 millimeter. (Bild Leuze electronic)

Tyska företaget Leuze electronic, specialister på sensorteknik, har utvecklat ett system för tredimensionell konturmätning av förpackningar, som ger effektivare lagring och hantering för aktörer inom e-handel.

CMS 700i-systemet kan även mäta mycket platta förpackningar, ner till fem millimeters tjocklek. Minimimåtten för att mäta objekt är 5 x 50 x 50 millimeter. (Bild Leuze electronic)

Systemet, som kallas CMS 700i, är baserat på mätande ljusridåer, där kontur och position hos ett passerande objekt mäts och registreras oberoende av objektets form och ytstruktur.

Leuze electronic skriver i ett pressmeddelande att även platta föremål, som till exempel postorderpåsar, kan mätas exakt och ekonomiskt utan en komplicerad kamerainstallation. Minimimåtten för höjd, bredd och längd för objekt, som kan mätas, är 5 x 50 x 50 millimeter.

CMS 700i kan fritt kombineras med ytterligare funktioner och är lämpligt för både nya och befintliga applikationer inom automatiserad lagerhantering.

——————————————————
Leuze electronic grundades 1963 och har sitt säte utanför Stuttgart i Tyskland. Företaget är ett specialistföretag inom området sensorteknik, har över 1.200 medarbetare på 24 platser i världen. I Sverige finns det skandinaviska dotterbolaget Leuze electronic Scandinavia ApS i Norrtälje.
Merparten av Leuze electronics kunder finns inom förpacknings- och livsmedelsindustri, lagerautomatisering, m fl.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x