Automatiserad stansmaskin med separationssystem

PUBLICERAD: 17 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Detaljbild från Brausses nya stansmaskin Brrausse 106ER.|Den nya automatiserade stansmaskinen

Brausse 1060ER är namnet på en avancerad ny stansmaskin, som utvecklats av Bobst-dotterbolaget Brausse har utvecklat. Maskinen, som först visades på All-in-Print 2014 i Shanghai, är en helt automatiserad stansmaskin, som konverterar tryckta ark i prydliga högar av råämnen, redo för vikning och limning.

En nyhet är att maskinen är utrustad med ett separationssystem, som gör att ingen efterbearbetning krävs, vilket ger snabbare produktion och kräver mindre arbetskraft.

Den nya stansmaskinen och andra maskinlösningar inom stansning, rensning, separering samt limning kommer att demonstreras i samband med att Brausse Europe visar sin nya service- och reservdelsavdelning i holländska Hertogenbosch för kunder och intressenter från hela Europa.. Visningen sker i form av ett öppet hus 19 – 21 mars och från svensk sida kommer Malmö-företaget Stållinjestans AB att deltaga.

I den nya anläggningen, som är på 1.200 kvadratmeter finns gott om utrymme för att lagra reservdelar, utföra nyinstallationer samt renovera samtliga Brausse Europes maskiner.

Brausse Europe ingår i Brausse Group, som sedan 2010 är en del i storkoncernen Bobst Group.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy