Återvinningsprogram för kaffekapslar har lanserats

PUBLICERAD: 20 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Nescafés Dolce Gusto-kafekapslar kan nu lämnas till återvinning via ett samarbete med återvinningsföretaget TerraCycle.

Nescafé Dolce Gusto har inlett ett samarbete med återvinningsexperten TerraCycle och lanserat ett återvinningsprogram för Dolce Gusto kaffekapslar i Sverige.
Det nya insamlingsprogrammet gör det  möjligt att återvinna Nescafé Dolce Gusto-kapslar i hela Sverige, samtidigt som skolor, välgörenhetsorganisationer och andra välgörande ändamål får bidrag. Användaren väljer själv vart det ska gå.

”Idag förbränns tyvärr majoriteten av kaffekapslar i Sverige till  energi, eftersom lokala återvinningssystem helt enkelt inte har den infrastruktur som krävs för att återvinna blandad plast. Vi är därför stolta över att samarbeta med TerraCycle och lansera vårt nya återvinningsprogram för kaffekapslar”, säger Tanja Serup, Nescafé Dolce Gusto Nordics.

Alla kan gratis delta i återvinningsprogrammet på www.terracycle.se, antingen som privatinsamlare, eller som allmän insamlingsplats som visas på TerraCycle-kartan och som gör att allmänheten kan lämna in sina Dolce Gusto-kapslar för återvinning.

TerraCycle betalar insamlingar på över ett kilo (cirka 40 kapslar) med en donation på 10 öre per kapsel till den välgörenhetsorganisation, skola eller välgörande ändamål, som avsändaren väljer.

TerraCycle är en ledande expert på återvinning av komplexa material, som kaffekapslar, tuggummin, cigarettfimpar och även strandplast.

När återvunna kaffekapslar kommer till TerraCycle delas de upp i sina beståndsdelar; kaffe, plast och aluminium. Kaffet komposteras medan plasten görs om till pellets som sedan blandas med annan plast och blir nya produkter, exempelvis slitstarka utomhusmöbler. Det går åt cirka 18.000 kaffekapslar att tillverka en bänk. Aluminiet återvinns också och används i till exempel cykelramar och burkar.

”Vi är glada över att arbeta tillsammans med ett så ikoniskt varumärke som Nescafé Dolce Gusto och bidra till att göra deras kapslar återvinningsbara i hela Sverige”, säger Tom Szaky, CEO på TerraCycle.

Sverige är det åttonde landet där TerraCycle driver ett landsomfattande återvinningsprogram för kaffekapslar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x