Återvinningsindustrierna har utsett ny verkställande direktör

PUBLICERAD: 6 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Viveke Ihd har utsetts till ordinarie verkställande direktör för Återvinningsindustrierna. (Bild ÅI)

Viveke Ihd, som har arbetat för återvinningsbranschen i drygt 16 år och varit tillförordnad VD för Återvinningsindustrierna sedan november har nu utsetts till ordinarie verkställande direktör från 1 april i år.

”Det känns inspirerande att få förtroendet att leda branschens gemensamma arbete framåt. Det här är en tid, när återvinning och cirkulär ekonomi är viktigare frågor än någonsin tidigare och vi har goda möjligheter att driva på utvecklingen för ökad återvinning och användning av återvunnet material. Våra medlemsföretag har stor kunskap och ett framåtdriv, som jag är hedrad över att få samordna och företräda”, säger Viveke Ihd.

Innan sina dryga 16 år på Återvinningsindustrierna arbetade Viveke Ihd bland annat sju år på Naturvårdsverket. Hon har ett brett kontaktnät inom branschen och bland myndigheter, samt en lång erfarenhet av djupgående arbete kring de avfalls- och återvinningsfrågor, som har diskuterats inom politiken och branschen de senaste åren.

”Vi i styrelsen är glada och förväntansfulla över att Viveke börjar som VD för Återvinningsindustrierna. Hennes breda erfarenhet och kompetens inom avfallslagstiftning, återvinning och cirkulär ekonomi är en värdefull tillgång för Återvinningsindustriernas fortsatta utveckling. Dessutom har Viveke ett brett kontaktnät i branschen och hos politiker, departement och myndigheter”, säger styrelsens ordförande Annika Helker Lundström.

——————————————————
Återvinningsindustrierna är en branschorganisation för de privata återvinningsföretagen och dess främsta uppgift är att arbeta för att skapa sunda konkurrensutsatta marknader och för att avfall blir en industriell råvara.  En annan viktig fråga är att stimulera och stötta medlemsföretagen, så att de arbetar långsiktigt och aktivt med miljö och etik i sina verksamheter. 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x