Återvinningsbara förpackningar ingår i Orklas hållbarhetsstrategi

PUBLICERAD: 15 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Återvinningsbara förpackningar ingår som ett led i Orkla Foods Sveriges nya hållbarhetsstrategi. (Bild Orkla)|”Nu höjer vi ambitionen ytterligare med vår nya hållbarhetsstrategi”, säger Henrik Julin.

Hundra procent återvinningsbara förpackningar ingår i Orkla Foods Sveriges nya koncernövergripande hållbarhetsstrategi ”En rörelse för hållbar livsstil”.
Hållbarhetsstrategin bygger på fem områden: ”Näring & välbefinnande”, ”Säkra produkter”, ”Hållbara inköp”, ”Miljöengagemang” och ”Människor & samhälle”.

Målen för den nya hållbarhetsstrategin, som sträcker sig till år 2025, är bland annat att socker och salt i produkterna ska reduceras med 15 procent samt att produkterna ska tillagas av 100 procent hållbara råvaror och förpackas i 100 procent återvinningsbara förpackningar. Dessutom ska avfallet minskas med 50 procent.

Alla Orklas anläggningar kommer stegvis att gå över till fossilfri energi för att minska företagets klimatpåverkan med 60 procent, ett initiativ som ligger inom ramen för Science Based Target, ett kontrakt som Orkla-koncernen har signerat. 

”Vårt hållbarhetsarbete har alltid stått högt upp på agendan och vi har gjort mycket. Nu höjer vi ambitionen ytterligare. Den nya strategin innebär tydligare prioriteringar som kräver att initiativ och aktiviteter är tydligt kopplade till hållbarhet genom hela värdekedjan. Målen är högt satta, men realistiska, eftersom vi redan har påbörjat arbetet med att tillaga och erbjuda god mat som gör gott”, säger Henrik Julin, verkställande direktör Orkla Foods Sverige, i ett pressmeddelande.
 

Carina Malm & JP Press

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x