Återvinningsbara förpackningar ingår i Orklas hållbarhetsstrategi

PUBLICERAD: 15 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Återvinningsbara förpackningar ingår som ett led i Orkla Foods Sveriges nya hållbarhetsstrategi. (Bild Orkla)|”Nu höjer vi ambitionen ytterligare med vår nya hållbarhetsstrategi”, säger Henrik Julin.

Hundra procent återvinningsbara förpackningar ingår i Orkla Foods Sveriges nya koncernövergripande hållbarhetsstrategi ”En rörelse för hållbar livsstil”.
Hållbarhetsstrategin bygger på fem områden: ”Näring & välbefinnande”, ”Säkra produkter”, ”Hållbara inköp”, ”Miljöengagemang” och ”Människor & samhälle”.

Målen för den nya hållbarhetsstrategin, som sträcker sig till år 2025, är bland annat att socker och salt i produkterna ska reduceras med 15 procent samt att produkterna ska tillagas av 100 procent hållbara råvaror och förpackas i 100 procent återvinningsbara förpackningar. Dessutom ska avfallet minskas med 50 procent.

Alla Orklas anläggningar kommer stegvis att gå över till fossilfri energi för att minska företagets klimatpåverkan med 60 procent, ett initiativ som ligger inom ramen för Science Based Target, ett kontrakt som Orkla-koncernen har signerat. 

”Vårt hållbarhetsarbete har alltid stått högt upp på agendan och vi har gjort mycket. Nu höjer vi ambitionen ytterligare. Den nya strategin innebär tydligare prioriteringar som kräver att initiativ och aktiviteter är tydligt kopplade till hållbarhet genom hela värdekedjan. Målen är högt satta, men realistiska, eftersom vi redan har påbörjat arbetet med att tillaga och erbjuda god mat som gör gott”, säger Henrik Julin, verkställande direktör Orkla Foods Sverige, i ett pressmeddelande.
 

Carina Malm & JP Press

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x