Återförslutbara etikettmaterial till livsmedelsförpackningar

PUBLICERAD: 18 juni 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Med de nya etikettmaterialen från Raflatac kan en livsmedelsförpackning öppnas och återförslutar flera gånger.

Finska UPM Raflatac meddelar att man har utvecklat två nya återförslutbara etikettmaterial, speciellt utformade för livsmedelsförpackningar.
De båda materialen – Peel-RSeal PP White FTC 60 och Peel-RSeal PP Clear FTC 50 – är, enligt tillverkaren, idealiska för livsmedelsförpackningar, som ska kunna öppnas och återförslutas flera gånger
.

De nya etikettmaterialen från Raflatac är båda godkända för livsmedelskontakt och de sägs fungera bäst tillsammans med UV-akrylliklimmet RC512, som är speciellt utvecklat för just öppnings- och återförslutbara livsmedelsetiketter.

”Tillsammans med RC512-limmet kan etiketter i de två nya materialen garanterat öppnas och återförslutat flöera gånger, utan att förslutningsfunktionen försämras och utan att förpackningens fräscha utseende går förlorad”, säger Jouni Iiskola, segmentcef Food hos UPM Raflatac.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432