Åter toppbetyg till Billerud i Dow Jones hållbarhetsrankning

PUBLICERAD: 15 december 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Matthew Hirst, EVP Commercial and Sustainability på Billerud, är stolt över att företaget behåller sin topposition som ett av världens mest hållbara företag i sin bransch. (Bild Billerud)|Dow Jones Sustainability Indexes är globalt erkända hållbarhetsrankningar. (Bild Dow Jones)

Enligt Dow Jones globalt erkända hållbarhetsrankning behåller svenska Billerud sin position som ett av världens mest hållbara företag i sin bransch.

Billerud skriver i ett pressmeddelande att årets resultat visar att Billerud fick ännu fler poäng i år än förra året och att man fortfarande är ett av de ledande företagen inom kategorin Containers & Packaging.

Dow Jones Sustainability Indexes är globalt erkända hållbarhetsrankningar. (Bild Dow Jones)

Dow Jones hållbarhetsrankningar bygger på S&P Global Corporate Sustainability Assessment (CSA), som är en omfattande årlig utvärdering av företagens hållbarhetsarbete och resultat. Dow Jones Sustainability World Index omfattar de 10 högsta procenten av företag bland mer än 2.500 börsnoterade företag.

CSA bygger på en analys av företagsstyrning, miljöprestanda och sociala prestationer, uppdelat på 23 kategorier. Billerud fick totalt 81 poäng 2022 (av 100 möjliga), vilket är fem poäng mer än förra året och som innebär att företaget placerar sig inom de 10 högsta procenten i branschen i S&P Global Corporate Sustainability Assessment 2022.

”Jag är mycket glad och stolt över att Billerud fick fem poäng mer än förra året. Vi har arbetat proaktivt med hållbarhet i många år och strävar efter att ständigt förbättra oss. Vårt fortsatta fokus är att undanröja hinder så att våra kunder kan känna sig trygga med att göra hållbara förpackningsval”, säger Matthew Hirst, EVP Commercial and Sustainability på Billerud.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x