Åter dags för prestigefylld kartongförpackningstävling

PUBLICERAD: 15 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Glada vinnare vid fjolårets prisutdelning i The European Carton Excellence Awards.|

Det är åter dags för The European Carton Excellence Awards, den prestigefyllda förpackningstävlingen i regi av kartongorganisationerna Pro Carton ochEuropean Carton Makers Associations (ECMA).

Inför årets European Carton Excellence Awards – tidigare känd som Pro Carton ECMA Awards – har arrangörerna strukturerat om tävlingen och förenklat kategorierna så att tävlingsbidragen nu endast kommer att tävla i antingen kategorin ”Food & Drink” eller kategorin ”General Packaging”. Nytt är också att tävlingsbidragen delas upp i sådana som är tillverkade av jungfrulig kartong och sådana som är producerade av återvunnen kartong.

Förutom att utse vinnarna inom kategorierna och materialslagen kommer juryn också att belöna ett urval av förpackningar med utmärkelserna Platinum och Gold. Upp till 20 tävlingsbidrag kan tilldelas dessa utmärkelser.

Den prestigefyllda utmärkelsen ”Carton of the Year” finns kvar och kommer att tilldelas det tävlingsbidrag som juryn anser vara den bästa förpackningen, oavsett kategori eller typ av kartong.

Man kommer också att som tidigare dela ut ett speciellt uthållighetspris – Save the Planet – och ett pris för bästa innovativa lösning. Liksom förra året kommer det också att finnas möjlighet för allmänheten att rösta fram sin favoritförpackning bland tävlingsbidragen.

Tävlingen är nu öppen och anmälan/inlämning av tävlingsbidrag kan ske fram till den 17 maj i år.

Information om tävlingen, anmälningsinfo, etc. finner du HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax