Arla uppdaterar Yoggi: Mindre socker – ny design

PUBLICERAD: 25 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Arla Foods Sverige har uppdaterat fruktyoghurtkoncepten Yoggi lätt och Yoggi mini genom att reducera sockerhalten och ge förpackningarna en ny design. Dessutom lanserar man nya smaker.
För Yoggi lätt reducerar man mängden tillsatt socker med 40 procent – från 7 till 4 procent – samtidigt som man introducerar en ny smak: citron/vanilj. För Yoggi mini, som enligt Arla är den enda fruktyoghurten på marknaden helt utan tillsatt socker, lanserar man två nya smaker: samoa och hallon.

”Vi ser en ökad efterfrågan på produkter med mindre, eller helt utan tillsatt socker på marknaden idag. Vårt stora fokus i uppgraderingen av Yoggi-sortimentet har varit att reducera sockret utan att kompromissa med smaken”, säger Ann Bergman, Senior Brand Manager på Arla Foods Sverige.

De nya, uppdaterade Yoggi-produkterna finns i handeln från vecka 7.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x