Arla rekordinvesterar i sina 13 svenska mejerier

PUBLICERAD: 4 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Arla investerar 760 miljoner kronor i Sverige under 2018. ”Vi rustar för framtiden”

Arla har tagit beslut om investeringsplanen för år 2018. I Sverige ökas investeringarna från förra årets 360 miljoner kronor till cirka 760 miljoner kronor.
Arla kommer att investera i samtliga 13 svenska mejerier. Den största investeringen sker på Linköpings mejeri med cirka 230 miljoner kronor. 

”Investeringarna kommer att skapa ökad kapacitet och kostnadseffektivitet på våra mejerier. Vi rustar för framtiden”, säger Patrik Hansson, chef Arla Sverige, i ett pressmeddelande.

Totalt kommer Arla-koncernen att investera 527 miljoner euro år 2018 i ny, utökad och förbättrad produktionskapacitet samt i innovativ teknik. Investeringsplanen fokuserar på fyra huvudområden:

* Möta den växande efterfrågan på mejeriprodukter
* Hälsosamma och naturliga produkter som matchar konsumenternas livsstil
* Vara ledande inom vassle
* Hållbar livsmedelsproduktion som tar hänsyn till framtiden för vår planet

Två tredjedelar av årets investeringar går till att öka Arlas europeiska produktionskapacitet. 266 miljoner euro investeras i Danmark, 82 miljoner euro i Storbritannien, 78 miljoner euro i Sverige och 65 miljoner euro i Tyskland. 36 miljoner euro går till Arlas produktion i andra länder.

50 procent av investeringarna 2018 går till projekt, som syftar till att öka Arlas försäljning utanför Europa, där företagets snabbast växande strategiska tillväxtmarknader är Mellanöstern och Nordafrika, Kina och Sydostasien, Afrika söder om Sahara samt USA.

”Den här investeringsplanen är en tillväxtplan som ska öka våra positioner inom viktiga mejerikategorier och geografiska marknader där Arla är redan en nyckelspelare. Vår ambition är att skapa en ännu starkare grund för våra ägare, Arlabönderna, och vår framtida affärstillväxt”, kommenterar Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x