Årets Top Packaging Summit har fått en riktig rivstart

PUBLICERAD: 29 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Årets Top Packaging Summit by Packbridge arrangeras den 19 och 20 september.

Årets upplaga av konferensen Top Packaging Summit by Packbridge, som arrangeras av förpackningsklustret PackbridgeEuropaporten i Malmö den 19 och 20 september, har fått en riktig rivstart!
På bara en vecka, sedan det blev möjligt att anmäla sig, har 14 företag, både nationella och internationella bestämt sig för att vara med.

Det är första gången konferensen arrangeras på Europaporten och lokalen möjliggör temat för året, som är  ”The Packbridge Journey” och där Packbridge samlar hela värdekedjan och skapar en resa genom sitt omfattande nätverk och låter deltagarna få ta del av dess möjligheter och senaste innovationer. Målet är att samla näringslivet, akademin och den offentliga sektorn för att skapa en dialog och lyfta fram frågor, som driver förpackningsinnovation. 

Årets Top Packaging Summit by Packbridge blir en internationell konferens, som lockar talare från hela världen. 

Bland årets talare finns brittiska IGD, som kommer att berätta om hur handeln kan skapa ett ökat intresse för sina erbjudanden och hur förpackningsindustrin och varumärkesägare kan hjälpa till.

Från den amerikanska västkusten kommer Digimarc, vars intressanta teknik för osynliga streckkoder snabbt hittar marknad i USA. 

Bioplaster har hög uppmärksamhet, inte minst beroende på den pågående debatten om plastmaterial, och organisationen European Bioplastics kommer att informera om EU-lagstiftning på området och leverera aktuell branschdata.

Juristfirman Gulliksson berättar om hur nya lagar inom läkemedels- och livsmedelsindustrin kommer att påverka förpackningar. Vilka krav kommer att ställas? 

Detta är bara några exempel på högintressanta talare och företag, som kommer att medverka i årets Top Packaging Summit by Packbridge. Talarlistan fylls nu på i snabb takt. och aktuell information hittar man på konferensens hemsida.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor