Årets special-Absolut består av ”elektriska” flaskor!

PUBLICERAD: 1 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Enligt Absolut ska den metalliska kollektionen ”Absolut Electrik” inge en känsla av energi

Absolut fortsätter med traditionen att vid varje årsskifte släppa en begränsad upplaga flaskor i nyskapande design. Årets limited edition heter ”Absolut Elecrik” och består av ett par semitransparenta tvillingflaskor, som finns i två färger. Den ena representerar Absoluts signaturblå färg och den andra den elektriska ledningsförmågan hos silver. Tillsammans ska flaskornas reflektioner föra tankarna till blinkande ljus och pulserande rytmer.

Absolut skriver i ett pressmeddelande att den metalliska kollektionen ska inge en känsla av energi, som kan göra varje natt elektrisk…

Lanseringen av ”Absolut Electrik” sker genom en serie globala events på temat Home Party, där gästerna, enligt pressreleasen, ”får ta del av banbrytande teknik som definierar hemmafestens egenskaper dragna till sin spets”.

Home Party-tekniken innebär bland annat att man, genom den interaktiva Electrik Mixology-plattformen på Absolut.com, kan samarbeta med en robot, för att skapa en personlig drink och samtidigt se en film på roboten, medan den skapar drinken!

”Den kraftfulla designen på Absolut Electrik-flaskorna förkroppsligar Absoluts mål att transformera natten bortom det ordinära. Grundad på succén med vår senaste Absolut Nights-kampanj, där vi omvandlade olika element i nattlivet i städer runt om i världen, inspirerar vi nu konsumenter att skapa sina egna Absolut Nights i hemmet” säger Gaia Gilardini, Global Communications Director, Absolut.

I Sverige kommer Absolut även genomföra en rad lokala aktiviteter under hösten. Bland annat Absolut Elektric NightsCafé Opera och Solidaritet, liksom en Absolut bar/nattklubb med namnet Club Alcatraz, i anslutning till Alcazars show på Hamburger Börs

Den globala upplagan av ”Absolut Electrik” är på 2,5 miljoner flaskor. Flaskorna finns bland annat i Systembolagets beställningssortiment från 1 december.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium