Årets Scanpack har ställts in! Ny mässa planeras till 2022

PUBLICERAD: 25 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Det blir inget Scanpack 2021. Den globala viruspandemin skördar alltså ännu ett offer bland de stora förpackningsmässorna. En ny Scanpack planeras nu istället till oktober 2022.

Mässledningen för Scanpack 2021 meddelar att man ställer in den fysiska mässan, som skulle ägt rum på Svenska Mässan i Göteborg den 26 – 29 oktober. Mässan flyttas nu till 4 – 7 oktober 2022 och årets fysiska mässa kommer att ersättas av någon form av ”hybridevent” 27 – 28 oktober i år.

”Under året som gått har vi dessvärre fått ställa det fysiska mötet åt sidan och istället ses digitalt. Vår förhoppning och ambition har hela tiden varit att kunna genomföra Scanpack 2021 i oktober, samtidigt som vi har stått redo att ompröva denna plan om situationen skulle kräva det. Efter att de senaste veckorna ha fört en tät dialog med både utställare, besökare, branschorganisationer och partners, har vi landat i beslutet att flytta den fysiska Scanpack 2021 till 2022”, skriver mässledningen i ett pressmeddelande

Scanpack 2021 kommer nu i stället att arrangeras 4 – 7 oktober 2022.

Scanpack-ledningen skriver också att någon form av event och aktivitet kommer att ske i oktober i år.

”I väntan på Scanpack 2022 planerar vi nu för hur vi kan ställa om årets innehåll till ett hybridmöte, där vi anpassar oss efter de restriktioner, som då råder. Så avsätt redan nu 27-28 oktober 2021 för ett ´Pre-Scanpack”, skriver mässansvariga i sitt pressmeddelande.

Exakt hur detta ”Pre-Scanpack”-event kommer att se ut, räknar man med att meddela i mitten av april. Någon form av digitalt event och kanske ett ”branschmingel” anpassat efter då gällande pandemirestriktioner är ju tänkbara.

Packnews återkommer förstås med ytterligare information, så fort vi har möjlighet.

N.B.: De utställare som redan är anmälda till Scanpack 2021 kan välja mellan att behålla sin bokning och flytta den till Scanpack 2022, med samma monterplats (förutsatt att hallplanen är oförändrad) eller avboka medverkan 2022. I det senare alternativet återbetalas inbetalt belopp, undantaget grundavgiften. 

PS. Prisceremonin för den nordiska förpackningstävlingen ScanStar var, som vi tidigare meddelat, planerad att äga rum i anslutning till Scanpack 2021 i oktober i år (Läs HÄR) . Vad som nu händer med prisutdelningen är ännu inte klart, men vi återkommer med besked, så snart information kommit.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx