Årets Ipack-Ima: Större, mer internationell och fler nyheter

PUBLICERAD: 24 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Ipack-Ima 2018 blir större, mer internationell och med fler nyheter än tidigare, lovar arrangörerna.

En av årets riktigt stora förpackningsmässor är utan tvekan Ipack-Ima i Milano som arrangeras den 29 maj till och med 1 juni. Mässan går på Rho-Fiera Milano parallellt med Meat-Tech 2018 och enligt arrangörerna är 2018 års versioner något av en vändpunkt för de två mässorna. De är större, mer internationella och har fler nyheter än någonsin tidigare. Bägge mässorna växer i år både i yta och i antal utställare och är i stort sett utsålda vid det här laget. 

Ipack-Ima kommer att disponera åtta hallar. Ungefär på samma sätt som interpack har sina hallar för chokladproduktion så har den italienska mässan ett par hallar med livsmedel, och naturligtvis handlar det om pasta i första hand, men även om bageri, malning och konfektyr. Detta hittar du i hall 1 och 3. I hall 5 till 7 kommer utställare att visa de senaste produkterna inom livsmedelsbearbetning och förpackning, med ett speciellt fokus på färskhet och bekvämlighet. Är du mer intresserad av non-food, speciellt då förpackningar för kosmetika eller industrigods är det hall 4 som gäller och där finns även en avdelning för fyllning av flytande produkter. 

Teknik för etiketter och kodning och märkning finns i hall 14, medan företag, som jobbar med efterbearbetning (end-of-line), finns i hall 6 och 10. Där finns även produkter från Intralogistica Italia, ett event kring internlogistik, som arrangeras av arrangörerna för interpack och Ipack-Ima. 

En nyhet är en del som fokuserar på innovativa material och premiumförpackningar och som man kallar Ipack-Mat. Den arrangeras för första gången och finns i hall 14. 

Men utrustningar och tillbehör då, undrar kanske någon? De finns också om du letar dig fram till hall 2 vid den östra ingången. 

Alla mässor med självaktning har ett tema nu för tiden och för Ipack-Ima gäller denna gång ”cirkulär ekonomi och hållbarhet”. När det gäller seminarier kommer man bland annat att diskutera digitalisering och e-handel. Det sker i samarbete med det italienska e-handelskonsortiet Netcomm. Här kommer man också att kunna se smarta lösningar på e-handelsförpackningar.

Andra teman under mässdagarna är skydd mot piratkopiering samt serialisering inom livsmedel, mode och personlig hygien. 

Förutom Ipack-Ima, Meat-Tech och Intralogistica Italia kommer det stora mässområdet även att hysa mässorna Plast och Print4All och totalt blir det över 140.000 kvadratmeter. En entrébiljett fungerar till alla mässorna. 

Om du ska resa till mässorna så kan Packnews och tidningen nord emballage hjälpa dig med att få en gratis biljett som gäller för två entréer. Hör av dig till bo@nordemballage.se så får du den info du behöver.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x