Årets första frukostmöte:Packbridge tar pulsen på marknaden

PUBLICERAD: 7 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


I sitt första frukostmöte för året kommer förpackningsklustret Packbridge att ta pulsen på förpackningsmarknaden och se in i kristallkulan inför det innehållsrika året 2015, som bland annat bjuder på höjdpunkten Scanpack i oktober.
State of the Market. Will 2015 be a Happy New Year? är titeln på frukostmötet, som äger rum den 22 januari och där tre kunniga och intressanta föredragshållare kommer att finnas på plats.


Från Malmöbaserade företaget Ambalaj kommer Kristina de Verdiers, som tänker bjuda åhörarna på en inspirerande trendresa i livsmedelsförpackningsvärlden. Ambalaj, som startades av Kristina de Verdiers år 2008, som är ett konsultföretag inom innovation och designprojekt för livsmedelsförpackningar och samtidigt ett företag, som driver en blogg på temat förpackningar.

Från den välkända designbyrån Amore Brand Identity i Stockholm, kommer Daniel Salzer, för att ge deltagarna ut- och inblickar i den dramatiska och konstant föränderliga världen inom varumärkesbyggande och förpackningar.

På plats finns också Packbridges egen Felix Helander, som kanske mer än övriga föredragshållare kommer att representera ”State of the Market”. Precis före jul släppte Packbridge sin årliga rapport om läget för svensk förpackningsindustri och de viktigaste slutsatserna i denna rapport kommer att belysas av Felix Helander.

Platsen för frukostmötet blir Region Skånes representationsvåning på Dockplatsen 26 i Malmö och värdar blir Invest in Skåne, som också sponsrar den lätta frukost, som inleder mötet kl. 07.00. Själva programmet startar 07.30 och det hela är klart 09.00.

Mer info finns i nedanstående pdf-dokument..

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx