Årets förpackningsgolf bjöd på blandat väder och soligt humör

PUBLICERAD: 11 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Frampå dagen skingrades molnen och solen strålade – och strålade gjorde också Yasmine Ströberg (t.v.) och Jessica Lundgren, båda från Tara Pac.

Det blev snabbt fulltecknat till årets förpackningsgolf Packaging Cup/Packaging Open på Vasatorps GK:s Classic Court.
99 spelare ur förpackningskedjan gjorde upp om den individuella titeln i Packaging Open och om lagpriset i Packaging Cup. Dagen bjöd inledningsvis på några lätta skurar och lite vind, men övergick sedan i en härlig vindstilla och solig sensommardag.

”Classic Course är en vacker men krävande bana, som en sån här dag inte ger mycket extra rull. Det lite blöta gör också att man måste träffa bollen väldigt exakt för att få den dit man vill ha den”, sade Marcus Petersson, Packmarknaden, som tillsammans med Danijela Ridic, Svenska Förpackningsgillet följde tävlingen från sidan ute på banan. Filmade gjorde Bo Wallteg, nord emballage. Filmen kommer att läggas upp Packnews.tv (YouTube) inom någon vecka.

Förhållandena gjorde att många tyckte de hade spelat bättre golf tidigare under säsongen, och i den individuella tävlingen räckte det i år med 38 poäng för Eskil Berg, S:t Arilds GK, att med två poängs marginal till tvåan, Erik Thorén, Vasatorps GK, ta hem titeln vinnare i Packaging Open. Lagtävlingen Packaging Cup vanns på 42 poäng – som ändå är en bra vinnarscore – av Johan Christoffersson, Bjäre GK och Andreas Jonasson, Hässlegårdens GK.

Prisutdelningen hölls ute i det fria och då var det lättare för spelarna att skina ikapp med solen. En god lunch och att man tagit sig runt banan med äran i behåll kröntes för många av ett pris.
Prisutdelare var Hans Friedsam, nord emballage, som tillsamman med Marcus Petersson, Packmarknaden och personal från Vasatorps GK höll i tävlingsarrangemanget. Tyvärr hann vinnarna i lagtävlingen på grund av väntande jobb lämna Vasatorp innan prisutdelningen och med andra ord finns det ingen bild på dem när de lyfter bucklan.

Ett särskilt tack riktades till de företag som i år hade sponsrat tävlingen och gjort den möjlig. Stort TACK till: Eurostat, Festo, Svenska Förpackningsgillet, manroland/Goss, Nordial Adhesive AB, Specialwell, Super Dry, Tarapac, EOC Group, Maskinum AB, Lamina System och Amesol.

”Från tävlingsledningen önskar vi alla välkomna tillbaka nästa år och hoppas på samma fina support från branschens företag, som gör tävlingen möjlig”, hälsade Hans Friedsam.

Resultat Packaging Cup:
1. Johan Christoffersson/Andreas Jonasson 42 p.
2. Erik Thorén/Fredrik Andersson 42 p.
3. Jan Westman/Eskil Berg 42 p.
4. Mikael Kun/Stefan Jonsson 42 p.
5. Thomas Valtonen/ Claes Mårtensson 42 p.
6. Birger Hansson/ Daniel Åberg, 41 p.
7. Jan Elftonsson/Natali Perko 41 p.
8. Ulf Ahrens/Mikael Jonsson 40 p.
9. Jonas Askvigg/Henrik Johansson 40 p.
10. Reinold Söderlind/Claes Annerdahlen 40 p.
11. Joost Bartels/Johan truedsson 40 p.
12. Stefan Vahlin/Mikael Folkesson 40 p.
13. Erik Janzén/Mats Månsson 40 p.

Resultat Packaging Open Herrar:
1. Eskil Berg 38 p.
2. Erik Thorén 36 p.
3. Fredrik Hellgren 36 p.
4. Nicklas Lindqvist 36 p.
5. Ulf Ahrens 35 p.
6. Joost Bartels 35 p.
7. Kalle Lindberg 34 p.
8. Daniel Åberg 34 p.
9. Jonas Askvigg 34 p.
10. Claes Annerdahlen 34 p.
11. Lars Jönsson 34 p.
12. Claes Mårtensson 33 p.
13. Gert-Inge Norrström 33 p.

Resultat Packaging Open Damer:
1. Natali Perko 36 p.
2. Yasmine Ströberg 32 p.
3. Annika Broberg 27 p.

Längsta Drive Herrar:
Joakim Frost

Längsta Drive Damer:
Christine Zetterberg

Närmast Flagg:
Peter Karlsson 1.93 m.

Närmast Linje:
Christer Nilsson 0,35 m.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx