”Årets designer” har vunnit hela 15 Pentawards-troféer

PUBLICERAD: 30 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Jean Jacques (t.v.) och Brigitte Evrard delade ut priset till Kevin Shaw|grundare av internationella designbyrån Stranger & Stranger.

I samband med den nionde prisceremonin i förpackningsdesigntävlingen Pentawards utnämndes Kevin Shaw, förpackningsdesigner och grundare av välmeriterade designbyrån Stranger & Stranger till ”Årets designer”.
Kevin Shaw, som har specialiserat sig på design av vinflaskor och andra dryckesflaskor, benämns som en mästare på typografi och en expert på illustrationer. Han har en mycket personlig stil, där han ofta kombinerar antika tryck med nutida illustrationer.

I ett pressmeddelande skriver Pentawards att Kevin Shaw är en av de få – om inte den enda – som utvecklat en viss stil, som gör hans skapelser till hans unika varumärke. Han har fått massor av utmärkelser och priser världen över för sin design och Pentawards grundare Jean Jacques och Brigitte Evrard är stolta och hedrade över att få lämna det särskilda ”Pentawards Designer of the Year” till honom.

Under Pentawards nioåriga historia har Kevin Shaw och Stranger & Stranger vunnit inte mindre än 15 Pentawards-troféer..!

Designbyrån Stranger & Stranger har kontor i London, New York och San Fransisco.

Kevin Shaw fick sin utmärkelse i samband med den officiella prisceremonin i London.
 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium