Årets Blossa har smak och flaska inspirerade av Valencia

PUBLICERAD: 8 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Nu har årets upplaga av Blossa årgångsvin lanserats. En glögg där såväl smak som flaskdesign är tydligt inspirerade av den spanska staden Valencia och dess apelsinodlingar. (Bild Blossa)|Blossa 21:s årgångstal är guldfolierat som en hyllning till apelsinomslag i papper, och illustrationerna är inspirerade av Valencias handmålade kakelplattor. (Bild Blossa)

2021 års upplaga av Blossa årgångsglögg har både till smak och flaskdesign fått sin inspiration från den spanska staden Valencia.

Blossa 21:s årgångstal är guldfolierat som en hyllning till apelsinomslag i papper, och illustrationerna är inspirerade av Valencias handmålade kakelplattor. (Bild Blossa)

Flaskan till Blossa 21 har den traditionella form, som Blossa-flaskorna haft allt sedan starten år 2003, men den grafiska utformningen av årets Blossa är markant inspirerad av Valencia.

Valencia har några av Europas vackraste apelsinodlingar, där vita blommor kontrasterar mot gröna blad och där de solmogna apelsinerna lyser upp trädkronorna. Flaskans färg är inspirerad av apelsinens färg och korken symboliserar apelsinträdets stam. Flaskans dominerande årgångssiffra ”21” är guldfolierad som en historisk referens till hur apelsiner från Valencia förr sveptes in med papper stämplat med guldmotiv. Flaskan är också försedd med illustrationer, som för tankarna till de dekorativa handmålade kakelplattor, vilka pryder Valencias gator och husfasader och som går under namnet Azulejo.

Flaskdesignen till Blossa 21 har för första gången utförts av norska Scandinavian Design Group.

När det gäller smaken på årets Blossa årgångsglögg, så är den också klart inspirerad av Valencia och dess apelsinodlingar. I glöggen, som är hantverksmässigt gjord på en klassisk vit starkvinsglögg, har man tillsatt en infusion av färska ekologiska apelsinskal samt smaksatt med apelsinblom.

”Vi har köpt in färska ekologiska apelsiner från Valencia, som vi har skalat själva. Det färska skalet används sedan för att göra en apelsininfusion, som i sin tur kombineras med torkade apelsinblommor och torkat pomerans- och citronskal för att få fram en mer komplex smakkaraktär. Den söta och friska smaken balanseras slutligen med en hint av beska, som gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor”, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx