Ardaghs nya burk skapar skummande ”nitrokaffe”

PUBLICERAD: 3 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Ardaghs dryckesburk Nitro Can är försedd med komprimerad kvävgas och fylls med kallbryggt kaffe. När burken öppnas och innehållet hälls upp skapas så kallat ”nitrokaffe” – en allt populärare kaffedryck i Europa.

Nitro Can är en specialutvecklad dryckesburk i metall från glas- och metallförpackningstillverkaren Ardagh Group. Burken, som är avsedd för det allt populärare så kallade nitrokaffet, är försedd med en integrerad tryckanordning, som innehåller kväve och som vid öppnandet diffunderar i burkens kaffe och skapar den krämiga, skummande effekt, som kännetecknar nitrokaffe.

Nitro Coffee – eller ”kaffe med kvävgas” på svenska – blir allt populärare i Europa och håller på att bli en riktig innedryck på caféer, barer och restauranger. Nitrokaffet har även kommit till Sverige och testats av bland annat Löfbergs. Nitrokaffe åstadkoms genom att man tar ett kallbryggt kaffe och tillsätter lite kolsyra och kvävgas. Resultatet blir en stout-liknande dryck med mjukt krämigt skum. 

Med innovationen Nitro Can från Ardagh Metal Beverage kan konsumenterna nu avnjuta sitt nitrokaffe även på andra platser än caféer och barer. Den komprimerade kvävgasen i burken ger inte bara samma ljudeffekt vid öppnandet, som det som hörs vid nitrokaffe-tillverkning i caféer och barer, utan den skapar också det krämiga skum, som ska finnas på toppen av ett glas äkta nitrokaffe!

Nitro Can introducerades av Ardagh i slutet av förra året och nu får burken sin första kommersiella lansering. Det sker i samband med London Coffee Festival den 6 april, då företagen Minor Figures och Frank and Earnest lanserar var sitt varumärke med nitrokaffe, förpackat i Nitro Can.

”Såväl den akustiska som den speciella skummande effekten, när kaffet hälls upp, gör Nitro Can till en exceptionell förpackningslösning och en oöverträffad multisensorisk upplevelse för konsumenten”, säger Adriana Escobar, produktchef vid Ardagh Metal Beverage.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x