Ardaghs ”diamantflaskor” är inspirerade av Marilyn Monroe

PUBLICERAD: 5 september 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Lyxig, sexig och ”diamantglittrande”. Ardagh Glass skapade en annorlunda vinflaska till tre viner i varumärket Allure Wine, inspirerade av Marilyn Monroes ikoniska sång ” Diamonds are a Girl’s Best Friend”! (Bild Ardagh Group)

Glas- och metallförpackningskoncernen Ardagh Group har designat och tillverkat en glittrande vinflaska för tre viner inom varumärket Allure Wine. Vinerna är Merlot Rosé, Pinot Grigio och Cabernet Sauvignon och de nya flaskorna är inspirerade av Marilyn Monroe och hennes ikoniska sång ”Diamonds are a Girl’s Best Friend”!

Varumärkesägaren Zimmermann-Graeff & Müller (ZGM) bad Ardagh Group att de skulle skapa en ”glittrande” design för en ny 75-centiliters flaska till de tre vinerna. Det var Ardaghs designteam i tyska Nienburg, som sedan skapade den distinkta och mångfacetterade designen på flaskan. I designutmaningen ingick bland annat att se till att hållfastheten blev den rätta genom att mängden glas fördelades jämnt i flaskans smältform och att tjockleken på glaset blev den rätta i de facetterade områdena.

Hos varumärkesägaren ZGM är man mycket nöjda med resultatet och beskriver den nya designen som ” ’Unikt lyxigt. Snygg. Lite sexig. Och ´skandalöst´ annorlunda”!

”Allure-flaskans slående design och dess extraordinära känsla är unik i vinsegmentet och vi fick just den djärva och lyxiga design som vi önskade”, säger ZGM:s marknadschef Gerald Wüst.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax