Ardagh i partnerskap kring unika digitala vattenstämplar

PUBLICERAD: 15 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Filigrades digitala vattenstämpelsteknik kan appliceras på flera olika tryckbara förpackningsmaterial|som glas

Glas- och metallförpackningskoncernen Ardagh Group har ingått ett exklusivt partnerskap med holländska företaget Filigrade, som är specialiserade på smarta digitala vattenstämplar.
Samarbetet ska göra det möjligt för Ardagh att erbjuda sina kunder smarta, interaktiva trycktekniker, som ska appliceras på i första hand Ardaghs metallförpackningar.

Genom att förse en förpackning med Filigrades digitala vattenstämpel, integrerad i ett speciellt, ofta filigransliknande, grafiskt mönster, får man ett säkert skydd mot förfalskningar och piratkopior.

Konceptet innebär att en kund med hjälp av en smart telefon eller surfplatta samt en speciell app scannar av förpackningen. Är förpackningen försedd med det osynliga vattenmärket, känns detta igen av appen, som ger ett klartecken till konsumenten.

Förutom att konsumenten får ett bevis på att förpackningen är äkta och säker, kan det också byggas in annan information i scanningen, som till exempel konsumentupplysning, kampanjer, specialerbjudanden, tävlingar, evenemang, etc.

”Med denna funktion får vi unik tillgång till ett system, som på ett kostnadseffektivt sätt tillgodoser hur dagens moderna konsumenter vill ha det. Fördelarna är oändliga och kan ge betydande mervärde till de förpackningslösningar, som vi levererar”, säger Martin de Olde, marknadschef för Ardaghs metalldivision.

Filigrades unika digitala vattenstämpelsteknik mottogas mycket positivt vid den senaste mässan Aerosol & Dispensing i Paris, där den visades upp i Ardaghs monter. Besökare kunde där scanna vattenstämpelförsedda aerosolburkar med hjälp av en för tillfället skräddarsydd demonstrations-app.

”Nu har den digitala tidsåldern kommit till förpackningarna. Vi kan lägga nya funktioner till förpackningen för att få konsumentens uppmärksamhet och samtidigt göra livet surt för förfalskare. Vi är verkligen exalterade över att vi kan erbjuda denna teknik till våra kunder” avslutar Martin de Olde.

——————————————-
Ardagh Group är en global ledare inom metall- och glasförpackningar. Koncernen har 89 tillverkningsenheter i 21 länder, antalet anställda är ca 19.000 och den totala årsomsättningen är över 4,7 miljarder euro (ca 44,5 miljarder kronor).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x