Ardagh-fabrik ombyggd till produktion av aluburkar

PUBLICERAD: 28 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Ardaghs dryckesburksfabrik i Rugby har nu gått från aluburkar till stålburkar – och tillbaka till aluburkar…|”Vi stärker Ardaghs konkurrenskraft på marknaden för dryckesburkar”, säger Oliver Graham.

Glas- och metallförpackningstillverkaren Ardagh Group meddelar att man nu slutfört ombyggnaden av sin burkfabrik i brittiska Rugby, öster om Birmingham. Fabriken börjar nu tillverka dryckesburkar i aluminium och ersätter därmed den tidigare produktionen av dryckesburkar i stål.

Anmärkningsvärt är att fabriken i Rugby en gång i tiden byggdes för att tillverka aluminiumburkar, men i slutet av 1990-talet byggdes den om för produktion av stålburkar…

”Konverteringen av Rugby-fabriken till aluminiumburkar har ytterligare stärkt Ardaghs konkurrenskraft på marknaden för dryckesburkar”, säger Oliver Graham, som är VD för Ardagh Metal Beverage.

I Storbritannien har Ardagh sedan tidigare även en fabrik för aluminiumburkar i Wrexham och i Deeside, söder om Liverpool, tillverkar man burkändar i en fabrik där man nyligen gjort en större investering för att öka produktionskapaciteten.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024