ÅR Packaging köper ledande indonesiskt förpackningsföretag

PUBLICERAD: 16 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Interiörbild från en av Maju Jaya Sarana Grafikas tre produktionsanläggningar.

Lundabaserade ÅR Packaging Group meddelar att man förbundit sig att köpa en betydande aktiemajorit i det indonesiska förpackningsföretaget PT Maju Jaya Sarana Grafika (MJSG).
Familjeägda MJSG:s VD och delägare Adrian Koesnendar kommer att inneha resterande aktier.

MJSG är ett av de ledande indonesiska förpackningsföretagen med merparten av kunderna inom tobaks- och livsmedelssegmenten. Företaget har två produktionsanläggningar i Bekasi, nära Jakarta, Java, och en i Semarang, belägen i centrala Java.

ÅR Packagings bindande avtal om uppköp av aktiemajoriteten i MJSG är en uppföljning på det strategiska partnerskap, som ingicks mellan de båda parterna i början av det här året. (Läs HÄR)

”Förvärvet av Maju Jaya är ett viktigt steg för att genomföra vår expansionsstrategi utanför Europa. Vi ser Sydostasien som en naturlig första plattform i vår strävan att bli en global aktör inom utvalda segment”, säger ÅR Packagings VD Harald Schulz i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x