ÅR Packaging i partnerskap med turkiska Egem Ambalaj

PUBLICERAD: 6 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Partnerskapet stärker vår närvaro i Euroasien”

Svenska ÅR Packaging Group AB i Lund har ingått ett strategiskt partnerskap med turkiska förpackningsföretaget Egem Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş, i Izmir. Med avtalet stärker ÅR Packaging sin närvaro på marknaderna i Euroasien.
Syftet med partnerskapet är att upprätta ett samarbete inom tillverkning, inköp, försäljning och marknadsföring i Turkiet av förpackningar i kartong och andra material.

”Med Egem Ambalaj som vår partner har vi möjlighet att stärka vår närvaro på den euroasiatiska marknaden. Jag är säker på att våra synergier kommer att skapa nya marknader för båda företagen och vi är glada över att stärka vårt samarbete med detta avtal”, säger ÅR Packagings VD och koncernchef Harald Schulz.

Egem Ambalaj tillverkar bland annat olika typer av kartong- och flexibla förpackningar inom produktområden som livsmedel, tobak, m fl. samt etiketter och barriärfilmer. Egem Ambalaj är också en stor producent av s. k. munstyckspapper, dvs det specialpapper, som används till filtren på cigaretter.

”Partnerskapet med ÅR Packaging stärker vår nuvarande marknadsposition och tar in på en internationell plattform.Vi kommer att kunna dra nytta av ÅR Packagings teknik och know-how för att förbättra våra egna tekniska kunskaper”,. kommenterar Muzaffer BuÄŸdaycı, koncernchef och VD för Egem Ambalaj.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432