ÅR Packaging genomför strategiskt köp i Kroatien

PUBLICERAD: 6 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Med förvärvet av Istragrafika stärker vi vår närvaro och position ytterligare i utvalda segment”, säger Harald Schulz.

I ett strategiskt förvärv har svenska ÅR Packaging Group AB köpt det kroatiska företaget Istragrafika, som har huvudsäte i staden Kanfanar.
Istragrafika, som har ca 160 anställda, producerar högkvalitativa kartongförpackningar inom tobak, livsmedel och konsumtionsprodukter.

”ÅR Packaging har en strategisk plan, som vilar på tre pelare: ytterligare tillväxt i Europa i utvalda affärssegment, global expansion med utvalda förpackningslösningar och ytterligare förbättrad driftsprestanda och kostnadseffektivitet. Denna strategi har visat sig framgångsrik och med förvärvet av Istragrafika stärker vi vår närvaro och position ytterligare i utvalda segment”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för ÅR Packaging.

Istragrafika, som är ett ledande förpackningsbolag i Kroatien, betjänar en bred kundbas och flera segment via sin produktionsanläggning i Kanfanar. Företaget har ett flertal såväl lokala som multinationella kunder inom sina marknadssegment.

”Vi är mycket glada att kunna utöka vårt europeiska fotavtryck med denna viktiga och strategiska geografiska expansion. Tillsammans med den mycket erfarna ledningsgruppen hos Istragrafika är vi övertygade om att vi kommer att fortsätta att förse vår nu gemensamma kundbas med ett hållbart utbud av högkvalitativa produkter”, säger Harald Schulz.

Istragrafika grundades 1956 och ägdes tidigare av TDR, ett dotterbolag till British American Tobacco plc.

Inga uppgifter om köpeskilling, etc. har offentliggjorts.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x