ÅR Packaging förvärvar tre av MeadWestvacos anläggningar

PUBLICERAD: 22 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


ÅR Packaging Group har träffat en överenskommelse att förvärva MeadWestvaco Corporations europeiska enheter för tillverkning av förpackningar till tobaksprodukter, konfekt och konfektion. ÅR Packaging skriver i ett pressmeddelande att affären är i linje med bolagets strategi att växa inom lönsamma segment, där man är konkurrenskraftiga.
”Förvärvet är ett tydligt budskap till marknaden att vi är en stark och långsiktigt viktig förpackningsleverantör”, säger ÅR Packagings VD Harald Schulz (bilden).

Överenskommelsen med MeadWestvaco innefattar bland annat tre anläggningar i Österrike (Graz), Polen (Krakow) och Ryssland (Moskva). Den sammanlagda omsättningen för de berörda enheterna är 146 miljoner euro (ca 1,4 miljarder kronor).

Förvärven innebär att ÅR Packaging förbättrar sin geografiska täckning och får en starkare närvaro i länder, som är väl positionerade för att betjäna marknaderna i östra och sydöstra Europa.

”ÅR Packaging Group är en viktig drivkraft för konsolideringsprocessen inom den europeiska kartongindustrin. Nu får vi en ännu starkare position som en av de ledande inom tobakssegmentet och även på den europeiska marknaden för falskartongförpackningar i stort. Förvärvet innebär att vi blir topp 3 i Europa och når en nettointäkt på cirka 550 miljoner euro (ca 5,2 miljarder kronor)”, säger Harald Schulz.

Förvärvet, som väntas slutföras under de kommande månaderna, är villkorat av godkännande från berörda myndigheter. Inga ekonomiska villkor för affären har offentliggjorts.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex