AR Packaging en av vinnarna i German Packaging Award 2020

PUBLICERAD: 22 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

AR Packagings vinnande förpacklning i kategorin ”Sustainability” i årets upplaga av German Packaging Award. (Bild AR Packaging)

Svenska AR Packaging har vunnit kategorin ”Sustainability” i förpackningstävlingen German Packaging Award 2020, som nyligen avgjorts.

Utmärkelsen avser en förpackning med produkter för bloddiagnoser, där man reducerat användningen av plast som förpackningsmaterial och ersatt det med kartong. Förpackningen har nu försetts med en kartonginredning, som delar upp en yttre kartonglåda i segment. Kartongen ersätter den plast, som tidigare använts, och den specialutformade inredningen stabiliserar de påsar med reagensprodukter och avfallsvätskor, som packas i lådan. Användningen av kartong gör förpackningen mer hållbar och gör det enklare att kvittbli det farliga avfallet.

Den vinnande förpackningen är tillverkad vid AR Packagings enhet i österrikiska Graz, som är en av Europas största anläggningar för förpackningskonvertering och tryck. I fabriken kan man trycka med allt från arkmatad offset till webbmatad rotationsdjuptryck. AR Packaging i Graz erbjuder också egen produktion av tryck- och präglingscylindrar.
Anläggningen i Graz köpte AR Packaging år 2015 från amerikanska MeadWestvaco Corporation tillsammans med två andra fabriker, belägna i Polen respektive Ryssland (Läs HÄR)

I årets upplaga av German Packaging Award delades priser ut i tio kategorier och de vinnande förpackningarna var producerade i Tyskland, Österrike, Storbritannien och Schweiz.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx