A&R Carton förstärker sin kapacitet inom kallfoliering

PUBLICERAD: 11 juni 2019
UPPDATERAD: 25 januari

A&R Carton har investerat i en kallfolieringsmaskin, som ger detaljerade metalleffekter på premiumförpackningar.

I sin enhet i Frankfurt har A&R Carton, som ingår i svenska koncernen ÅR Packaging Group, investerat i en kallfolieringsmaskin, som ger detaljerade metalleffekter och excellent bildåtergivning på premiumförpackningar. Kallfolieringsmaskinen har integrerats i den offset trycklinje, som nyligen installerats i Frankfurt-anläggningen.

A&R Carton Frankfurt är en betydande leverantör av förpackningar till märkesprodukter. I fjol ökade man kapaciteten genom att investera i en Heidelberg offsetlinje med möjligheter till tryck i nio färger och efterbehandlingsmöjligheter i tre lackstationer. Den trycklinjen har nu kompletterats med en kallfolieapplikator, som kan ge ytterligare grafiska och visuella effekter åt premiumförpackningar.

”Vi tittar alltid på nuvarande och framtida krav och önskemål från kunderna, för att kunna leverera det bästa. Med de tryck- och efterbehandlingsmöjligheter vi nu har i den nya Heidelberg-linjen, så kan vi skapa fantastiska lösningar och effekter åt premiumförpackningar inom konfekt, tobak, hälsa och kosmetika”, säger Rüdiger Theiss, fabrikschef för A&R Carton Frankfurt.

Med sin modulbaserade inline kallfolieringsapplikator i bruk ska kunderna kunna använda kallfoliering, tryck med sjufärger samt efterbehandling i tre lackstationer i ett enda tryckförlopp. Kallfolieringsenheten beräknas vara i full drift under sommaren 2019.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax