AquaStop – ett vattentåligt papper från Smurfit Kappa

PUBLICERAD: 23 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Smurfit Kappas pappersbaserade förpackningsmaterial AquaStop är vattentåligt. (Bild Smurfit Kappa/bilden är ett montage)|Lars Henriksson är produktutvecklingschef Smurfit Kappa Paper Division. (Bild Smurfit Kappa)

Smurfit Kappa har utvecklat och lanserat AquaStop, som är ett vattentåligt pappersmaterial lämpligt till produkter som behöver en vatten- och fuktskyddande förpackning.

AquaStop-materialet uppges vara lämpligt för e-handelsförpackningar och till förpackning av produkter som blommor, tvättmedel, frukt och grönsaker där tillfälligt skydd mot vatten behövs.

Materialet uppges även passa till transportlådor och -boxar för kylda varor vid transport och lagring under förhållanden där det kan bildas kondens.

Lars Henriksson är produktutvecklingschef Smurfit Kappa Paper Division. (Bild Smurfit Kappa)

Enligt Smurfit Kappa uppnås AquaStops vattentäta egenskaper med hjälp av en speciell beläggning som läggs till papperet under tillverkningsprocessen. Företaget hävdar att beläggningen inte äventyrar produktens återvinningsbarhet, vilket gör att den uppges kunna återvinnas på samma sätt som vanliga pappersbaserade förpackningar.

”Vi är mycket glada över AquaStop och tror att det är ett verkligt revolutionerande papper med en utmärkt funktionalitet och som dessutom är 100 procent återvinningsbart. Vi förväntar oss att AquaStop kommer att intressera många av våra kunder, särskilt de som transporterar varor i mer krävande miljöer”, säger Lars Henriksson, chef för produktutveckling inom Smurfit Kappas Paper Division.

AquaStop är den senaste innovationen i Smurfit Kappas ”Better Planet Packaging”-portfölj, och ingår i bolagets produktfamilj TechniPaper, som inrymmer olika specialpapper vilka är halksäkra, värmeförseglingsbara, brandsäkra, antistatiska eller motståndskraftiga mot fetter, oljor, fukt, vatten, nötning, etc.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620