Apotekarnes Julmust 2016: Ny glasflaska och ”guldig” årsmust

PUBLICERAD: 22 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya 33 cl glasflaskan har en distinktare och mer tilltalande form än den konventionella returflaskan.|Apotekarnes Årmsust 2016 tappas på 75 cl glasflaskor försedda med guldtryck och champagnekork.

Apotekarnes julmust – i PET- eller returglasflaska – är en klassiker på svenska julbord. I år finns musten dessutom även i en nydesignad 33 cl glasflaska, som säljs styckevis och som enligt Carlsberg Sverige ska vara mer dekorativ att sätta fram på julbordet.

Den nya glasflaskan har tagits fram efter önskemål från konsumenterna, bland annat genom Apotekarnes Julmusts Facebooksida. Flaskan har en distinktare och mer markant form än den vanliga returflaskan och lämpar sig enligt Carlsberg att lagras för den som vill ha en fylligare och rundare smak på sin julmust.

Precis som traditionen bjuder lanserar Carlsberg Sverige även en ny version av Apotekarnes Årsmust, som är en must med ”varsam hemlig smaksättning”.

Årsmusten tappas på 75 centiliters glasflaskor, försedda med guldtryck och champagnekork!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a