aPaks VD med på listan över ”Framtidens kvinnliga ledare”

PUBLICERAD: 17 maj 2019
UPPDATERAD: 25 januari

33-åriga Evelina Lindgren är VD på Mölndalsbaserade familjeföretaget aPak – och en av ”Framtidens kvinnliga ledare” i Sverige.

Evelina Lindgren, VD i familjeägda förpackningsbolaget aPak, har fått en topplacering på listan över ”Framtidens kvinnliga ledare”. Det är trettonde året i rad som Sveriges chefsorganisation Ledarna och WES (Women Executive Search) presenterar en lista över ”Framtidens kvinnliga ledare”.

Genom listan lyfts goda exempel och inspiratörer/chefer, som anses vara förebilder för alla som sitter på en ledande position. Listan består av 75 kvinnor och Evelina Lindgren har placerat sig som nr 14 på listan.

Sedan Evelina Lindgren tillträdde som VD år 2015, har det anrika förpackningsföretaget aPak fördubblat omsättningen och stärkt företagets vision om att vara det bästa förpackningsföretaget och samtidigt vara en attraktiv och trivsam arbetsplats.

I motiveringen skriver juryn att de är mäkta imponerade över vad Evelina åstadkommit i sin karriär och att hon är en förebild för ett modernt och bra ledarskap. I en intervju berättar Evelina att hon nu hoppas på att utmärkelsen ska inspirera andra och hon uttrycker också stor tacksamhet för både utmärkelsen och det viktiga arbetet som Ledarna och WES gör för att uppmärksamma jämställt ledarskap.

Vidare berättar Evelina att hon är övertygad om att hennes och aPaks framgångar bottnar i den familjära företagskulturen, som hon arbetat hårt för att bygga upp.

”Vårt viktigaste mål på aPak är att vi skall driva en framgångsrik, hållbar verksamhet, där vi alltid strävar efter att vara det bästa förpackningsföretaget, samtidigt som våra fantastiska medarbetare trivs och mår bra. Jag tror att om man lyckas bygga en stark företagskultur, som både främjar att medarbetarna mår bra och att bolaget mår bra, då kan man nå framgång på riktigt”, säger Evelina Lindgren.

Noterbart: Evelina Lindgren har tidigare utsetts till ”Årets unga VD” (2015) och ”Supertalang 2016”. (LÄS HÄR och HÄR)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x