aPak tog ett första spadtag – expanderar med större lager

PUBLICERAD: 25 april 2019
UPPDATERAD: 25 januari

En solig aprildag tog familjen Lindgren första spadtaget till den lagerutbyggnad som förväntas stå klar i maj 2020.

Familjeägda förpackningsföretaget aPak i Mölndal har tagit ett första spadtag till en drygt 3.500 kvadratmeter stor utbyggnad av företagets lagerlokaler. Den nya utbyggnaden väntas stå klar i maj 2020.

”Vår verksamhet växer och för att vi ska kunna fortsätta att erbjuda våra kunder en effektiv och smidig logistiklösning kommer vi att behöva mer utrymme”, berättar Joel Lindgren, projektledare och vice VD på aPak.
Med ett leende på läpparna berättar Joel också att det känns kul att återigen få använda den klassiska ”femhövdade” spade, användes när det första lagret byggdes år 2000 och som han då knappt nådde upp till!

Det första spadtaget firades med ett glas champagne!

Tillsammans med byggföretaget BRA kommer aPak AB att bygga ut lagret i Mölndal för att kunna bemöta företagets expansiva framtid. Lagret, som byggs ut i både sydlig och östlig riktning, kommer att utvidgas med lite drygt 3500 kvadratmeter.

aPak skriver i ett pressmeddelande att utbyggnaden är en viktig pusselbit i den strategi som ska föra aPak framåt.

Evelina Lindgren, aPaks VD, berättar att aPaks strategi är att växa på ett kontrollerat, hälsosamt och hållbart sätt som inte utsätter företaget, anställda eller kunder för onödiga risker.

”Underlaget för den nya expansionen har därför undersökts under en längre period och det är först nu som vi verkligen kan gå i god för att det är rätt väg att gå”, säger Evelina Lindgren.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx