Anrika Falbygdens Ost har köpts av Arla

PUBLICERAD: 11 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Falbygdens Ost har anor från 1878|då Johan-August och Johanna Johansson etablerade ett litet mejeri på gården Tomtebo i Borgunda by

Anrika Falbygdens Ost, med anor från 1878, har nu fått ny ägare. Arla Sverige, som i fjol höstas aviserade att man skulle förvärva den västgötska osttillverkaren från finskägda livsmedelskoncernen Atria, har fått sitt köp godkänt av Konkurrensverket och tar därmed över verksamheten den 1 april i år.
Förvärvet ligger helt i linje med Arlas strategi att driva premiumsegmentet inom ost, skriver Arla Sverige i ett pressmeddelande.

”Det här är en bra affär för konsumenter, kunder och Arlas ägare. Medarbetarna inom Falbygdens Ost står för en stolt osttradition och tillsammans med dem kan vi nu ta nästa steg i att utveckla både kunders och konsumenters passion och intresse för ost. Falbygdens Ost är ett strategiskt komplement till Arlas egen ostverksamhet och köpet säkrar lönsam avsättning för våra ägare Arlaböndernas mjölk”, säger Henri de Sauvage Nolting, VD för Arla Sverige.

Det var i mitten av oktober 2014, som Arla och Atria berättade om förvärvet. Falbygdens Ost har verksamhet i Falköping, där de lagrar och förädlar ost genom till exempel smaksättning och packning.

Falbygdens Osts hittillsvarande ägare Atria Sverige ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Abp.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx