Annorlunda Scanpack-grepp: Visar BMW:s nya elbilar..!

PUBLICERAD: 12 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

BMW:s elbil i3 kommer att ställas ut på förpackningsmässan Scanpack i oktober…|Och även den spektakulära sportbilen BMW i8 finns utställd på mässan!

På Scanpack i oktober kommer besökarna att mötas av ett annorlunda grepp – mässan visar nämligen upp BMW:s nya elbilar i3 och i8..!
Bakom det annorlunda utställningskonceptet ligger ett samarbete mellan biltillverkaren BMW och förpackningsmässan Scanpack, som inleddes våren 2015.
”För Scanpack är det här samarbetet helt rätt. Vi står för hållbarhet, teknikutveckling och har ett stort designintresse, vilket vi tycker stämmer väl överens med BMW:s image. Det är väldigt kul att BMW väljer oss som arena för att visa upp de båda BMW-modellerna”, förklarar Anna Lena Friberg, affärsansvarig för Scanpack 2015.

På Scanpack kommer alltså besökarna att få möjlighet att titta närmare på BMW:s nya elbilsmodeller i3 och i8. Den miljövänliga i3:an kommer att stå uppställd till beskådan framför huvudentrén och den spektakulära sportbilsmodellen i8 står i BMW-caféet i F-hallen på plan 2.

På båda platserna kan besökarna boka provkörningar och prata med BMW:s representanter.

”Vi tycker om att visa upp BMW:s fina modellinje i olika sammanhang, där det blir lite oväntat. Så nu när vi får möjlighet att samarbeta med Scanpack och visa vår satsning på ”Hållbarhet för framtiden” känns det extra roligt” säger Jonas Carlsson Dahlman, försäljningschef, Nya BMW.

BMW i3 är en elbil som inte släpper ut någon koldioxid alls. Däremot är den till stor del byggd av kolfiber. Den anses vara en av världens mest miljövänliga bilar.

BMW i8 är en spektakulär sportbil med både elmotor och förbränningsmotor. Trots en toppeffekt på 362 hästkrafter förbrukar den endast 0,21 liter bensin per mil, vilket är i klass med de bensinsnålaste småbilarna…

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax