Annorlunda infusionspåse kan pigga upp patienten

PUBLICERAD: 20 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

En infusionspåse i form av ett gulligt kramdjur kan förhoppningsvis göra framförallt de yngre patienterna lite gladare och piggare…|Här är tre exempel på hur de annorlunda infusionspåsarna kan se ut.

Varför måste sjukhusens infusionspåsar se så tråkiga ut? Den frågan ställde sig tre unga asiatiska designers – och utvecklade istället annorlunda, djurinspirerade påsar, som förhoppningsvis kan pigga upp patienterna. Påsarna är i första hand avsedda att användas vid vård av barn, men kan säkert ge upphov till ett leende hos patienter av alla åldrar.

De tre designstudenterna Yun Ye Lee, Ji Hoon Park och Cha Il Lim kallar sina annorlunda infusionspåsar för ”The Animal Ringer” och de har former och grafiska element som ger associationer till vänliga och gulliga kramdjur.

Förhoppningen är förstås att patienterna – framförallt de yngre – ska känna sig lugna och lite piggare, när ett leende ”kramdjur” hänger ovanför deras sjuksäng i stället för en opersonlig och karaktärslös plastpåse. Men det finns också en annan fördel med att ha infusionspåsar i olika former och färger, menar upphovspersonerna. Med olika former och motiv kan påsarna bli lättare att identifiera och urskilja och på så sätt underlätta för vårdpersonalen.

Infusionspåse-konceptet ”The Animal Ringer” är en av de vinnande förpackningarna i årets upplaga av Asia Design Prize.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x