Annette Stube är ny Head of Sustainability hos Stora Enso

PUBLICERAD: 20 augusti 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Annette Stube är ny uthållighetschef på Stora Enso från den 1 september. (Bild Stora Enso)|Stora Ensos nuvarande uthållighetschef Noel Morrin avgår med pension i år. (Bild Stora Enso)

Stora Enso har utsett Annette Stube till ny Head of Sustainability och medlem i koncernledningen. Hon tillträder den 1 september 2020.

”Jag ser fram emot att börja på Stora Enso, en verklig ledare inom hållbarhet. Stora Enso har en unik position som leverantör av lösningar i en fossilfri, cirkulär bioekonomi med förnybara råmaterial, där hållbarhet är kärnan i företagets strategi” säger Annette Stube i en kommentar till sin utnämning.

Annette Stube är dansk medborgare och kommer närmast från A.P. Moller–Maersk, ett integrerat transport- och logistikföretag, där hon innehaft en position som Head of Sustainability. Hon har tidigare jobbat som Director of Sustainability på det globala läkemedelsföretaget Novo Nordisk. Hon har en masterexamen i psykologi och en Executive Board Education från Copenhagen Business School. Hon är även styrelsemedlem i det finska energiföretaget Fortum.

Stora Ensos nuvarande uthållighetschef Noel Morrin avgår med pension i år. (Bild Stora Enso)

”Det är med glädje, som jag välkomnar Annette Stube till ledningsgruppen. Hennes erfarenhet av att utveckla och leda hållbarhetsarbete inom globala organisationer är mycket värdefull och kommer att vara en stor tillgång för oss i vårt fortsatta transformationsarbete som företaget för förnybara material. Utöver detta kommer Annettes bakgrund i att utveckla hållbarhetsbaserade affärsmöjligheter och innovationer att stärka oss som företag”, säger Stora Ensos VD och koncernchef Annica Bresky.

Annette Stube efterträder Stora Ensos nuvarande Head of Sustainability Noel Morrin, som går i pension i slutet av 2020. Noel Morrin började på Stora Enso 2015.

”Jag vill uttrycka mitt varmaste tack till Noel för hans engagemang och ovärderliga arbete för Stora Enso. Han har spelat en nyckelroll i att utveckla Stora Ensos ambitiösa hållbarhetsagenda och i att ta koncernens hållbarhetsrapportering till den höga nivå den är på idag.”, säger Annica Bresky.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x