Anneli Campbell ny ordförande i Svenska Förpackningsgillet

PUBLICERAD: 24 maj 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Johan Falkmarken lämnade över ordförandeposten i Svenska Förpackningsgillet till Anneli Campbell och önskade henne lycka till med en high five. (Bild Marcus Petersson)

Svenska Förpackningsgillet hade årsmöte i Stockholm den 18 maj och valde en ny styrelse. Flera nya krafter tar plats i styrelsen samtidigt som en ny ordförande tar plats i förarsätet.

Årsmötet hölls dagen efter eventet Pack Point Nordic, som många av Gillets medlemmar deltog i. Platsen för årsmötet var en ny lokal, som Gillet nu har möjlighet att disponera tack vare Malin Karlstedt, ledamot i styrelsen. Lokalen ligger i Vasastan, ett stenkast från Odenplan.

Som seden bjuder började mötet med ett föredrag. Zsófia Réger, förpackningsutvecklare på Axfood, berättade om sina erfarenheter av att anpassa butiksförpackningar för e-handel.

Därefter vidtog den formella delen av årsmötet. Till ny ordförande i ett år valdes Anneli Campbell, ÅF Consulting, som efterträder sin kollega Johan Falkmarken på posten. Anneli är dock inte den enda nya kraften i styrelsen. Nya i årets styrelse är också Kajsa Berggren, vice ordförande, Sofie Nylén, aktivitetsansvarig och Sofia Erixson, kommunikatör/aktivitetsansvarig, alla valda på två år. Till detta ska läggas att flera styrelsemedlemmar sitter kvar ytterligare ett år på sina poster och att två dedikerade suppleanter har ansvar för var sin fokusfråga för Gillet.

Mikael Gällstedt, Gillets avgående sekreterare, föredrog verksamhetsberättelsen och arbetet med Åke Sahlin Stipendiefond. Mötet beslutade att lämna medlemsavgiften på samma nivå som innevarande år, dvs. 700 kronor. Medlemskapet i Gillet är personligt och inte öppet för företag eller andra organisationer.

Efter att den formella delen av årsmötet avslutats, presenterade Marcus Petersson, Packmarknaden, årets upplägg för golftävlingen Packaging Cup, som sedan ett par år är tillbaka i Svenska Förpackningsgillets regi. Packaging Cup startades i Gillets regi av Stig Bergstedt, åldersman i Gillet, som för övrigt deltog på årsmötet tillsammans med sin fru. Stig är en hängiven golfentusiast och fortfarande för sin ålder en mycket duktig golfspelare och deltar i SM-tävlingarna varje år.

Packaging Cup arrangeras i år i samarbete med tidningen nord emballage och med Packmarknaden som mediapartner. Fyra partnerföretag har engagerats till tävlingen, vilket borgar för högt deltagande, då allt är sponsrat av dessa företag under tävlingsdagen. Företagen är Pivac, Piab, EOC Group och Empack-mässan 2019 i Kista.

Mötet avslutades med en brainstormning om möjliga aktiviteter och utveckling av Gillets verksamhet det kommande året.

Här är Svenska Förpackningsgillets styrelse 2019-2020:

Anneli Campbell, ordförande (1 år)
Kajsa Berggren, vice ordförande (2 år)
Malin Landerstedt, sekreterare (1 år)
Pim Bruun, kassör (1 år kvar)
Sofie Nylén, aktivitetsansvarig (2 år)
Christian Håkansson, webbansvarig (1 år)
Sofia Erixson, kommunikatör/aktivitetsansvarig (2 år)
Kristina Rydberg, ordinarie (1 år)
Mikael Gällstedt, ordinarie (1 år)
Malin Karlstedt, ordinarie (1 år)
Kerstin Fahlskog, suppleant (1 år)
Magnus Sidling, suppleant  (1 år)

Övriga förtroendeuppdrag:

Valberedning
Marcus Petersson (sammankallande) (1 år)
Maria Ahlvik (1 år)
Kicki Andersson (1 år)

Revisorer
Ingvar Gradén, sammankallande (1 år)
Bo Wallteg (1 år)
Marcus Petersson (suppleant) (1 år)

Text Marcus Petersson

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx