Anmälningstiden till årets ScanStar förlängd till 16 juni

PUBLICERAD: 27 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Anmälningstiden till årets ScanStar har förlängts till den 16 juni.

Anmälningstiden till årets upplaga av nordiska förpackningstävlingen ScanStar har förlängts med tre veckor. Nytt slutdatum är nu 16 juni. Det meddelar årets tävlingsarrangör, den finska förpackningsorganisationen Pakkaus.

Ursprungligt slutdatum för anmälan till ScanStar 2020 var den 27 maj, men det har nu flyttas fram tre veckor till den 16 juni. Sista dag för inlämnande av anmälda förpackningar är också framflyttat motsvarande tid och är nu den 26 juni.

Orsaken till de framflyttade datumen är förstås de negativa effekterna av den pågående corona-pandemin. På grund av denna har årets planerade möte med ScanStar-juryn, där jurymedlemmarna går igenom och värderar de insända bidragen, blivit framflyttat. Arrangören Pakkaus har då också beslutat att flytta fram anmälningsdatumet, så fler bidrag får chansen att anmälas till tävlingen.

”Vi har redan fått in flera tävlingsbidrag, men kan ta emot ännu fler!”, skriver Pakkaus i ett meddelande.

Mer info finns på Pakkaus ScanStars-sida

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy