Anmälningstiden har börjat till 50-års jubilerande ScanStar

PUBLICERAD: 7 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Dags att anmäla bidrag till nordiska förpackningstävlingen ScanStar, som i år fyller 50 år.

Anmälningstiden har nu börjat till den nordiska förpackningstävlingen ScanStar, som i år firar sitt 50-års jubileum. Arrangörskapet för ScanStar-tävlingen alternerar mellan de nordiska medlemsorganisationerna i Scandinavian Packaging Association (SPA) och arrangör i år är norska Emballasjeforeningen.

Anmälning av bidrag till ScanStar 2019 ska ske innan den 29 maj i år, då även anmälningsavgiften på 1.000 euro ska vara inbetald. Fysiska exemplar av anmälda förpackningar ska vara insända senast den 5 juni.

Förpackningar, som anmäls till ScanStar ska vara formgivna, konstruerade och producerade i något av de nordiska länder och har varit ute på marknaden, innan de anmäls till tävlingen. Även förpackningar som beställts för ett nordiskt företags räkning kan deltaga i tävlingen. Anmälare av förpackningar kan vara formgivare, konstruktörer, förpackningsproducenter eller användare.

En jury bedömer tävlingsbidragen ur ekonomisk, teknisk och miljömässig synpunkt och tar hänsyn till bidagens grafiska utformning, hanterbarhet och funktion genom hela distributionskedjan, materialbesparing, logistik och transportpåverkan, etc.

De förpackningar som uppfyller kriterierna enligt juryn erhåller diplom med utmärkelsen ScanStar och får även rätt att använda ScanStar-utmärkelsen i marknadsföring, på förpackningar, etc. En ScanStar-utmärkelse ger dessutom automatiskt rätt att anmäla sig till och deltaga i den globala förpackningstävlingen WorldStar.

Mer info, utförliga regler, anmälningsblankett, mm finns på ScanStars hemsida.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x